Biografie

Biografie

Van jongs af aan heb ik geroepen dat ik iets met muziek wilde gaan doen. Het begon met blokfluit- en dwarsfluitlessen, zingen in een koor en privézanglessen. Na de middelbare school besloot ik een jaar de tijd te nemen om me voor te bereiden op de audities van een musicalopleiding. Ik stelde m’n eigen vooropleiding samen en volgde zang-, dans-, spel-, en solfègelessen.

In 1998 begon ik aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater. Hier kreeg ik les in o.a. zang, dans, interpretatie en spel van diverse docenten, waaronder Frank Sanders, zangdocente Margot Giselle en actrice Petra Laseur.

Tijdens deze studie heb ik in verschillende schoolvoorstellingen gespeeld, o.a. in Cabaret als Sally Bowles, en in het koekoeksnest (naar One flew over the cuckoo’s nest van Ken Kesey) de rol van zuster Flinn en Candy.

In 2001 studeerde ik af met mijn solovoorstelling “Dansen op kristal” die ik in de kleine zaal van Carré mocht spelen. (regie Daniel Cohen, tekst en idee: Majorie Scholtz)

Na mijn studie speelde ik in de familievoorstelling “De Griezelbus” (2001) , naar het boek “De Griezelbus 0” van Paul van Loon. Hierin speelde ik de rol van pestkop Petra en de rol van weerwolf. Vervolgens werd ik aangenomen bij de musical “Home” (2002), en speelde daarin de rol van Ravna.

In 2001 deed ik ook mee aan “de Kans”, een theaterwedstrijd. Ik won hier de eerste voorronde met een bewerking van mijn solo “Dansen op Kristal”.

Na mijn afstuderen ben ik privéles blijven volgen bij Margot Giselle. Verder heb ik masterclasses/les gevolgd bij Miranda van Kralingen, Hilde Norga en Ellen Evers.

 

In 2003 werd ik gevraagd om te helpen bij het opzetten van een theaterrestaurant bij “Wijmpjes” in Nijmegen. Ik was verantwoordelijk voor de muzikale invulling van de avonden, en heb dit tot en met 2007 gedaan.

Sinds 2003 maak ik deel uit van THOB (THeater Op Bezoek). Deze groep verzorgt dinnershows en shows op maat. In deze shows komen veel verschillende muziekstijlen aan bod. Een aantal nummers die ik zing/heb gezongen in de show zijn: “Spente le stelle”, “The girl in 14G”, maar ook “Anything you can do” en “All that jazz”.

 

In 2005 zong ik in de voorstelling Schaduwlicht en speelde en zong ik de rol van Elisa Doolittle in My fair lady (korte versie in de Lynn’s Dinnershows ) In 2008 deed ik mee in producties van het Gastrotheater en werd ik gevraagd om een aantal keren te komen zingen in Le Sablon Rouge (dinnershow) in Brussel.

 

Ook ben ik sinds enkele jaren regelmatig te gast in het bevrijdingsmuseum te Groesbeek om een de muzikale invulling van een opening of lezing te verzorgen.

 

In 2010 heb ik de EVT cursus level 1 en level 2 gevolgd. Op dit moment ben ik bezig met het vervolg daarvan. Hiervoor zit ik samen met andere docenten en zangeressen in een EVT (Estill Voice Training) groep. We komen regelmatig samen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en we bespreken hoe we de lesstof het beste aan onze leerlingen kunnen doorgeven.

 

Momenteel zing ik in de dinnershows van THeater Op Bezoek, en verzorg ik freelance optredens.